Botilbuddet Skovkærhus

Bosted for voksne i Nordjylland

Skovkærhus -bosted for socialt udsatte i Nordjylland

Botilbuddet Skovkærhus ligger i udkanten af den lille landsby Moseby, som ligger ca. 6 km. fra Pandrup. I Moseby er der en dagligvarer butik, ca. 1 km. fra Skovkærhus, og adgang offentlig transport til de omkringliggende byer.

Huset er placeret i naturskønne omgivelser, med egen udendørs fodboldbane, og ligger i kort afstand til badestrand i Rødhus og Blokhus.

Huset er i 2 plan, hvor der i stueetagen er fælles køkken, spisestue, opholdsstue, vaskerum og personalekontor med vagtværelse. Herudover er her 5 enkelt værelser, hvoraf tre har eget bad og toilet, og to deles om et fælles bad og toilet.

På husets 1. sal er en fælles opholdsstue, lille træningskøkken samt to enkelt værelser med adgang til fælles bad og toilet.

I sin egenskab af, at være integreret i et botilbud, men dog alligevel adskilt på en særskilt etage, kan værelserne og fællesarealerne på 1. sal f.eks. være egnet for borgere, som på grund af massive psykosociale udfordringer, trives bedst i skærmede rammer. Eller for borgere, som har behov for pædagogisk vejledning og støtte, for at kunne indgå i positivt samspil med andre.

 

Vi tilbyder botilbud i henhold til servicelovens § 107, §66 og § 84.

Betinget af den aktuelle beboersammensætning, kan værelserne på 1. sal også benyttes, som et internt udslusningstilbud. Rammerne her giver mulighed for, at beboeren kan optræne endnu bedre selvstændig mestring i forhold til praktiske hverdagsopgaver, og samtidig få en fornemmelse af, hvordan det vil være, at bo i egen bolig.

Skovkærhus har 6 godkendte pladser, der kan bevilges som midlertidigt botilbud, §107. Heraf er én plads godkendt som fleksibel plads jf.  §66, og kan bevilges til unge fra det 17. år.

Herudover rummer huset kapacitet til, at tilbyde aflastningsophold jf. § 84.

Idet botilbuddets godkendelse er fleksibel, er det muligt, at tilrettelægge individuelle forløb, med flere matchningsmuligheder, i forhold til borgerens alder, funktionsevne og støttebehov.

Skovkærhus er et døgndækket tilbud, med sovende nattevagt.